Новости

Занимливости

ФОТО: Пар се венчал на Монт Еверест по 3 недели искачување

Ешли Шмејдер и Џејмс Сисон поминале цели три недели искачувајќи се на Монт Еверест, на височина од 5.200км над нивото на морето во еден камп поставен на планината. Откако одлучиле дека традиционална венчавка не е за нив, цела година поминале планирајќи се што им треба за венчавката од соништата.

– Колку и да сакавме да го споделиме нашиот специјален ден со семејството и со пријателите и двајцата посакавме да имаме неверојатен одмор, изјави Ешли.

Парот претходно се искачил на 4.250км надморска височина, но имале одредени потешкотии. Овој пат, се поминало во најдобар ред. Се уште не е јасно кој ја официјализирал венчавката, но целиот пат е документиран од фотографот на свадби Чарлтон Чурчил, кој патувал со парот од Калифорнија.

GOLD
To Top