Новости

Занимливости

Велат дека личностите во овие хороскопски знаци, живеат најдолго!

Велат дека оние личности кои се посмирени и кои помалку стресно ги доживуваат нештата, обично имаат подолг животен век.

Сепак, истражувањата покажуваат дека хороскопскиот знак може да има влијание и на очекуваното траење на животот. Што вели хороскопот, кои знаци живеат подолго од другите?

Ако не верувате во астрологија, нема проблем. Еве што вели статистиката.
Токму овие хороскопски знаци живеат најдолго.

Според резултатите од неколку студии, најдолговечен знак е Ракот, а веднаш потоа следат Овен и Девица.

Се верува дека Раковите доживуваат длабока старост затоа што водат здрав живот со цел да бидат што е можно подолго со своите најблиски и да можат да се грижат што е можно подолго за нив. Раковите се многу грижливи и посветени на семејниот живот, пишува Index.hr

Уредните Девици се грижат за своето здравје, се грижат за здрава исхрана и физичка активност. Покрај тоа, тие се прилично мирни и не ги доживуваат премногу стресно работите што исто така придонесува за нивниот квалитет на живот.

Страсните Овни немаат посебна тајна, тие само сакаат да уживаат во животот што е можно подолго.

Евротип
Евротип
To Top