Новости

Занимливости

Вечерва на полноќ замислете желба: Сѐ што ќе посакате сигурно ќе ви се оствари

Вечерва, на ноќта на Свети Василиј Велики, ја славиме старата Нова година. Задолжително подгответе богата трпеза и облечете нова облека за да донесете просперитет, среќа и благосостојба во куќата.

Многу лош знак ако вечерва на трпезата ставите малку храна или некое расипано јадење.

Вечерва треба да бидете дарежливи и љубезни за да ги натерате луѓето да бидат такви со вас следната година.

Обидете се да ставите две исти вилушки на масата, две исти лажици, бидејќи тој пар ќе привлече двојно повеќе пари, двојно повеќе среќа следната година.

Се верува дека ако ноќта во очи на Свети Василиј Велики е ведра и ѕвездена, ќе имате добро здравје цела година.

На полноќ, задолжително замислете желбата, бидејќи оваа ноќ на сите им се остварува сѐ.

Евротип
SNBROKER
To Top