Новости

Занимливости

Како докторите гледале на бременоста низ годините – Што биле советувани жените некогаш до денес?

Бременоста е период во кои жените или полудуваат од хормони или можеби се смируваат од истите. Како лаици, не можеме да тврдиме што се случува со организмот на девојките и што треба тие да прават за нив, за плодот, за нивниот изглед. Денес слушаме различни совети, од типот: „Ако бебето се носи горе е момче, ако се носи долу е девојче.“ Или: „ Ако бремената жена е разубавена сигурно е момче!“. Има различни мислења и совети, а колку од нив треба да се прифатат?

Како и да е, дури и докторите немаат исти ставови околу сето ова, па нивните мислења се менувале низ годините. Погледнете го видеото кое раскажува што биле советувани бремените жени низ годините.

GOLD
To Top