Новости

Занимливости

Како се маскираа семејствата низ светот за карневали?

Некогаш, во старото ,,ненормално”, само овој ден, беше оној во кој можевме и беше оправдано да изгледаме ете баш така ,,ненормално”.

Со денови ги работевме костимите, бевме креативни, истражувавме идеи… И 1ви Април, беше само денот кога некој играјќи ја ,,улогата на доктор во карневалот”, носеше заштитна маска. За жал, денес е тоа навика и не е воопшто чудно.

Како и да е, има нешто посебно во денов, а ние одлучивме да ве потсетиме на креативноста која сте ја заспале некаде длабоко под тие заштитни маски и под таа општа паника.

Погледнете ги овие парови, семејства и нивните тематски костими, па чувајте ја идејата… Можеби за наредната година кога еднаш ќе застане ,,злото” во светов!

GOLD
To Top