Новости

Занимливости

Кога шминката е уметност – Илузионистички трансформации кои ќе ве воодушеват

Доколку би ја гледале шминката како уметност, би сфатиле дека со нејзина помош може да се направат чуда.

Овие ,,маски” го докажуваат токму тоа. Станува збор за анимирани ликови од цртани филмови и останати инспиративни лица, кои ги интригираат артистите за вакви совршени трансформации.

Интересно е што тие се направени толку совршено што не би знаеле да го ,,прочитате” ликот што се крие зад нив, па како да сте во некоја илузионистичка збрканост.

Погледнете за што станува збор и ако сте креативец или ,,make up” артист украдете идеја за некој маскембал.

Евротип
Евротип
To Top