Новости

Занимливости

Колку е различна реалноста од виртуелниот свет? – Видео кое ќе ве запрепасти

Колку и да се лажиме, вистината е дека денес, живееме во виртуелен свет. Во некоја замислена реалност и голема лага која на социјалните мрежи ја „рекламираме“ како вистина.

Постојано постираме фотографии и се „фалиме“ дека животот ни е прекрасен. Но, што се крие зад вистинските мигови? Што се крие зад фотографијта и дали сме навистина среќни или животот ни е маскиран со  филтри? За жал, таа опција во реалноста не постои и еве ја вистината што всушност се наоѓа зад постовите во кои тврдиме дека имаме прекрасен ден, прекрасна насмевка, феноменален живот. А имаме ли?

GOLD
To Top