Новости

Занимливости

Ја тужила телевизијата затоа што не ја погодиле временската прогноза – Најбизарните тужби низ светот

*Една жена била толку лута што по завршувањето на факултетот не можела да се вработи, па одлучила да го тужи факултетот три месеци по дипломирањето. Наводната причината за тужбата била дека тие не ја едуцирале доволно и не ја обучиле да најде работа. Таа побарала целосната сума на школарина што ја плаќала во текот на годините плус 2.000 долари поради предизвиканиот стрес, пишува 24sata.hr.

*Двајца мажи од Њу Џерси тужеа синџир за брза храна бидејќи им продаваа сендвичи околу 2,5 см пократки отколку што рекламираа. Нивната тужба ја следеа бројни истомисленици кои најавија заедничка тужба против овој синџир за брза храна бидејќи рекламирале нешто што не е вистина, а со тоа ги измамиле потрошувачите.

*Градоначалникот на турскиот град наречен Бетмен одлучил да ги тужи браќата Ворнер за производство на филмови за тој акционен херој. Ги замоли да признаат дека има само еден Бетмен на светот, а тоа е неговиот град, и побара надомест за користење на неговото име. Случаите на самоубиство во неговиот град ги поврза со психолошка траума поради срам, бидејќи нивниот град е непознат, а акциониот херој е познат.

*Бездомник кој поминал над 20 години во затвор и на улица ги тужел своите родители во обид да му најдат работа и побарал 250.000 американски долари како надомест за емоционалната штета што му ја нанесоа. Столбот на тужбата бил незаинтересираноста на неговите родители за проблемите на нивните деца, нивната сиромаштија, лошите љубовни врски и статусот во животот.

*Една Израелка се налутила од неверодостојната временска прогноза од телевизијата и ја тужила за измама дека ќе биде убав и сончев ден. Очигледно поради тоа, таа премалку се облекла и настинала. Меѓу другото, отсуствувала од работа и била изложена на стрес. Оваа жена сепак добила отштета од околу 1.000 долари.

Евротип
SNBROKER
To Top