Новости

Занимливости

Најлуксузниот бункер во случај на крај на светот

Изграден за судниот ден, ова е бункер1000 метри квадратни луксуз под земја и очогледно е наменет за најбогатите луѓе во светот. Тоа е бункер со 5 ѕвезди

Во пост-апокалиптичен свет, оние што се подготвувале однапред ќе можат да живеат и уживаат под земја во значителен луксуз.

Една компанија верува дека има атрактивно решение за судниот ден, подготвено за сите закани на земјата, кое доаѓа со сите удобности на хотел со пет ѕвезди.

Градот, снабдувач на утврдени подземни живеалишта, ги откри своите нови бункери L’Heritage, за луѓе кои сакаат да живеат во луксуз – дури и кога животот на земјата ќе заврши.

Овој бункер е суперлуксузен дом со затворен базен и гаража со 10 автомобили. Концептот ветува воена заштита за вас, вашите најблиски и вашите автомобили.

Дизајнирани од францускиот архитект Марк Пригент, бункерите имаат за цел да обезбедат безбедна локација за ултра богатите поединци за време на она што брендот го опиша како „невидени времиња“, без да се жртвува удобноста на нивните домови.

Бункерите со луксузни куќи секако не се ништо ново. Сепак, бункерите Oppidum имаат за цел да обезбедат целосна станбена и деловна средина. За да се постигне ова, секој нуди повеќе од 10.000 квадратни метри простор.

Дополнително, шик резиденциите може да се прилагодат на вкусот на сопственикот, со можност за додавање додатоци како приватна уметничка галерија, гаража доволно голема за да ја смести целата ваша колекција на возила, сали за состаноци, внатрешна градина, па дури и спа.

Ова е за,, Не дај Боже”, но таму некаде богатите го имаат предвид и тоа!

Евротип
SNBROKER
To Top