Новости

Занимливости

Неверојатен талент и ,,игра” со рубикова коцка- Погледнете од што се може да се направи уметност!

Можеби на се му врви модата, но не и на рубиковата коцка. Служи за забава, иако не започнала така. Сепак се патентирала како производ наменет за забава на децата, но и интересна ,,загатка” преку која се тестира нивото на интелегенција, па така постојат и натпревари во кои такмичарите се натпреваруваат кој побрзо ќе ја нареди рубиковата коцка.

Но, на ова момче и тоа му досадило и дошло до неверојатна идеја што не веруваме дека некој воопшто би успеал да ја реализира. Од неа, тој направи уметност. Погледнете како!

Евротип
Евротип
To Top