Новости

Занимливости

Некои од играчките од Киндер јајцата вредат стотици евра, проверете дали ги имате овие фигури

Киндер јајцата се секако едни од најпопуларните артикли во светот. Нивната комбинација од чоколадо и изненадување не ја надмина речиси ниту едно слатко задоволство.

Но, интересно е како некои среќници можеле да добијат дополнителна употреба на некои фигури од минатото за кои колекционерите не штедат пари.

Пред се, станува збор за фигурите на „Штрумфовите“. Ако во колекциите го имате Штрумф – ноќниот чувар, Штрумф со флејта или Штрумф со огледало, можете да заработите и неколку илјади евра.

На Ebay ноќниот чувар Штрумф има цена од дури 12.000 евра. Но, мора да знаете дека колекционерите се внимателни, прават големи разлики и се исклучително детални.

Посакуваниот Штрумф има голема вредност само ако се користи сина тврда пластична влошка, со бојадисана капа и панталони, пишува Fenix ​​​​Magazine.

Истото важи и за Штрумфот со флејта, кој може да достигне вредност од дури 5.000 до 10.000 евра доколку се произведе како бела фигура со црвена флејта. Имено, станува збор за грешка во производството, а нормалните штрумфови со флејта вредат неколку стотици евра.

Штрумфот со огледало може да ви донесе од 4.800 до 6.000 евра заработка, но огледалото наместо бело мора да биде обоено во сребрена боја.

Штрумф на потпорници вреди околу 900 евра. Друга фигура која има голема вредност е џуџето Ферди Фалобст. Ако е од темен основен материјал, вреди од 2.000 до 3.500 евра. Се вреднуваат и фигурите на Астерикс и Обеликс кои вредат околу 100 до 180 евра.

Евротип
SNBROKER
To Top