Новости

Занимливости

Нов гинисов рекорд постави вкупниот број на годините на 12те браќа и сестри

Дванаесетте браќа и сестри со потекло од Пакистан, поставија нов рекорд со оглед на вкупната бројка на нивните години.

Станува збор за браќа и сестри чии години се движат од 75 до 97 години, а вкупната бројка на збирот од нивните години, изнесува 1042 години и 315 дена. Тие денес живеат на секаде околу светот. Во Шведска, Канада и Содеинетите Американски држави. Секое утро штом се разбудат, тие разговараат на интернет и иако се распрскани на секаде низ светот, нивната утеха е токму во тој разговор, велејќи дека нив ги дели само еден телефон.

 

Евротип
SNBROKER
To Top