Новости

Занимливости

Ова се најпопуларните имиња за бебиња во 2020-та година

До крајот на 2020 година остануваат уште два и пол месеца, но според пописот направен на досегашните податоци од јануари на порталот Nameberry, веќе се избрани најпопуларните имиња во светот годинава.

Луна е најпопуларното женско име, додека кај машките новороденчиња најчесто се сретнувало името Мајло.

Најпопуларни женски имиња за 2020: 1. Луна 2. Oливија 3. Aурора 4. Mејв 5. Ајла 6. Шарлот 7. Aвa 8. Eвелин 9. Oфелија 10. Eлоис.

Најпопуларни машки имиња за 2020: 1. Mајло 2. Aшер 3. Oливер 4. Сајлас 5. Ливај 6. Tеодор 7. Џаспер 8. Aтикус 9. Aрло 10. Лео.

GOLD
To Top