Новости

Занимливости

Овој уметник ги трансформира кориците на модерните филмови и серии во винтиџ VHS ленти!

Дали се сеќавате на VHS лентите? Порано постоеше време кога, ако сакате да гледате филм, треба да одите во видео-тека и да купите или изнајмите касета VHS. Навлаките, стилот и вибрацијата на VHS касетите беа многу 80-ти / 90-ти и сите беа прилично слични. Кога сега гледаме насловни стари филмови, невозможно е да не се чувствувате носталгично.

Дигиталниот уметник Стилберг влегува во таа носталгија претворајќи ги модерните филмови и ТВ емисии во VHS ленти. Всушност она што потсеќа на тоа минато е тоа што овој уметник, ги зема кориците и ги прави да изгледаат како да припаѓаат во 80-тите или 90-тите години. Навистина е интересно и забавно да се види како модерните работи добиваат винтиџ ,,шмек”. Полесно е да се замисли како би изгледале денешните филмови и ТВ-емисии пред 30 години.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by STEELBERG (@iamsteelberg)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by STEELBERG (@iamsteelberg)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by STEELBERG (@iamsteelberg)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by STEELBERG (@iamsteelberg)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by STEELBERG (@iamsteelberg)

Извор: boredpanda

СН Брокер
To Top