Новости

Занимливости

Освоил милиони два пати на лото – Тврди дека го има рецептот за сигурна добивка

Човек од американската сојузна држава Мериленд освои два милиони долари на лотарија.

Победникот е пензиониран комунален работник кој се испробал во играта „Побогати за два милиони долари“. Првата добивка била пред пандемијата на коронарниот вирус, а втората се случила за време на пандемијата, пишува USA Today.

За време на пандемијата, Ексон купи два билети на бензинска пумпа. На едниот остварил добивка од 100 долари, а на другата џекпот – два милиони долари. Тоа беше неговиот втор џекпот во оваа игра.

Како што изјави, понекогаш се сомневал дека добивките се реални.

Откако го освоил џекпотот, за прв пат изјавил дека парите планира да ги потроши на семеен одмор.

Откако добил уште еден џекпот, рекол дека парите ќе ги потроши за реновирање на куќата.

,,Бидете реални и кога играте, не играјте само за џекпот. Играј со задоволство и се додека уживаш во тоа што го работиш, победник си, без разлика дали победуваш или губиш” – истакна тој. Но, сепак ние би се надоврзале. Лесно му е да кажува откако си ги наполнал џебовите. Трик? Не би рекле.

Евротип
Евротип
To Top