Новости

Занимливости

Прасињата имаат оргазам од 30 минути, дијаманти врнат на Јупитер и Сатурн – прочитајте за овие и други изненадувачки факти за се околу нас

*Стоматолог ја измислил електричната столица – жалам ако го дуплиравме стравот од стоматолзите и одењето на забар, но таа е вистината. П.С. Од секогаш ми беше сумлива и обичната столица и како да ми асоцираше на нешто…Хммм

*75 % вода има во нашиот мозок – водата била виновникот која дава наредби за да правиме некои нешта и да бидеме она што сме. – Која е водата за да има таква сила? Веројатно затоа постојат документарни филмови посветени на водата кои докажуваат дека таа има живот

*Кога сме кај водата, за оние кои не знаат, еден научник бил убеден дека пристапот кон неа треба да биде како кон секое живо суштевство. Таа има живот, а тоа го докажал со следниот експеримент: Поставил две чаши вода, во две различни простории. Едната просторија била во тотален мрак и кон неа влегувал и се однеусвал злобно, а тоа би значело дека ја клеветел и и упатувал и кажувал пцовки и негативно влијаел. Во другата пак просторија, каде чашата вода била поставена во светлина, тој и упатувал молитви и нежно зборувал. Во првиот случај, водата ја променила бојата и станала матна и црна. А во случајот во втората просторија, водата останала свежа исто како и првиот ден.

*Пресметано е дека површината на Плутон е помала од површината на Русија

*Местоположбата на Рим е повеќе на север отколку Рим во Италија.

*Највисокото кошаркарско игралиште на земјата e всушност место или игралиште кое е стационирано на врвот, односно на најгорниот спрат на Врховниот суд во Америка.

*Ех кога ќе речеме:„Каде е тоа дрво од кое врнат пари и скапоцени камења?“ – мистеријата е откриена. Дијаманти врнат на Јупитер и Сатурн. Можно е? А „овие“ не подготвуваат да го посетиме Марс?! Или тоа е само одземање на вниманието за некои друг да ја искористи оваа прилика.

*Најдолгиот оргазам може да трае 30 минути, а тоа може да им се случи само на прасињата.

*Постојат само три видови на земјата кои имаат способност да произведат насмевка или да се смеат. Луѓето, шимпанзата и стаорците. – Како ли се расположуваат другите суштевства?

Евротип
SNBROKER
To Top