Новости

Занимливости

Привлечете богатсво и среќа во вашиот дом: Ова се 7 правила на индискиот фенг шуи

Васту Шастра е индиски фенг шуи, и еве неколку работи според таа филозофија што треба да ги имате во домот за да привлечете среќа.

Васту Шастра е комбинација од наука, уметност, астрономија и астрологија, велат упатените, а исто така е филозофија чија цел е да им помогне на луѓето да бидат посреќни и позадоволни. Простор и оган, со цел да се постигне рамнотежа дома, што ќе привлече здравје, среќа и богатство.

Еве што, според оваа филозофија, мора да имате во домот за да бидете среќни.

Привлечете ја среќата уште во ходникот

Бидете сигурни дека вашиот ходник е убаво украсен, со цел да привлечете богатство и среќа. Според вашата филозофија, идеално е влезната врата од домот да се сврти кон север или исток. Покрај тоа, важно е ходникот да е светол и убаво украсен, а се препорачува вратата да биде од дрво.

Грешката што ја направивме сите е што чуваме кутии за чевли во ходникот, и според оваа филозофија, тоа го блокира влезот на позитивна енергија.

Друга работа што дефинитивно треба да ја направите е да ставите плоча со име на вратата.

Ѕидот на богатството

Ако имате ѕид спроти влезната врата, не оставајте го случајно празен! Празен ѕид привлекува осаменост, па затоа е пожелно да го декорирате ѕидот по ваш вкус.

Спална соба полна со среќа

Според правилата на Васту Шастра, спалната соба треба да биде многу светла во текот на денот и задолжително треба да се проветрува секој ден. Кога станува збор за мебелот, избегнувајте да ја натрупувате со непотребни парчиња и изберете смирувачка боја на ѕидот.

Едно нешто што не треба да го правите во собата е да го поставите креветот во еден агол или така што целата страна на креветот да биде затворена со ѕид – тоа носи лоша среќа.

Васту слики за среќа

Васту сликите прикажуваат река, течење на вода или златна рипка и се верува дека овие слики привлекуваат богатство во вашиот живот.

Пливајте во позитивна енергија

Ако имате простор, би било идеално да имате аквариум бидејќи привлекува и богатство и среќа. Се разбира, важно е да бидете сигурни дека рибите во аквариумот се здрави и активни, бидејќи привлекуваат добра енергија. Водата исто така мора секогаш да биде чиста и идеално е аквариумот да се наоѓа во североисточниот дел на домот.

Кујна 

Кујната е место каде што се подготвува храна за целото семејство и важно е да се биде во совршена рамнотежа. Според Васту Шастра, ова се постигнува со поставување вода и оган, односно мијалник и шпорет, што е можно подалеку едни од други, а идеално не би требало да бидат во ист ред, т.е. од истата страна на кујнскиот ѕид.

Чисто стакло за добра енергија

За да влезе позитивна енергија во вашиот дом, важно е стаклото да е чисто. Оние кои имаат дворови, идеално е да поставите мала фонтана во нив, бидејќи протокот на вода во фонтаната го симболизира протокот на енергија и просперитет.

GOLD
To Top