Новости

Занимливости

Си нацртал пешачки премин, а сега му се заканува затворска казна до 5 години

Полицијата трага по криминалец кој нацртал пешачки премин пред училиште во Германија, за да им олесни на пешаците да ја минуваат улицата.

Германската полиција многу сериозно го сфаќа овој чин, а авторот на овој прекршок се доживува како тежок криминалец. Верувале или не, на сторителот му се заканува затворска казна до пет години. Затоа, не е чудно што,, зебрата” била малку несмасно нацртана, веројатно човекот се брџал и немал соодветен материјал.

– Можеби некому му изгледа како безопасна детска шега, но е сериозен и опасен сообраќаен прекршок – соопшти полицијата во Германија каде де длучил овој криминален чин.

Евротип
SNBROKER
To Top