Новости

Занимливости

Склучиле договор од 17 страни за правилата во врска – Овој љубовен пар не ризикиува туку-така

Ени Рајт и Мајкл Хед, се запознaа на Тиндер и започна љубовна врска. Но, она што е интересно и што ги издвојува овие двајца од останатите парови е што тие се договориле и потпишале т.н. „договор за врска“. Истиот се наоѓал на 17 страници и не е баш романтичен на сите од нив.

Husband apologizing his lovely young wife

Некои од ставките од договорот се дека момчето треба да и купува цвеќиња два пати месечно и да оди во теретана пет пати неделно.

Покрај горенаведеното, тие воведоа и клаузули поврзани со меѓусебна почит, чесност, комуникација, поддршка што треба да си ја пружат едни на други кога им е потребна…

Едниот успехот на нивната врска, која трае речиси една година, го припишува на договорот што го склучиле.

– Ние ја третираме нашата врска речиси како деловна интеракција. Се соочуваме со различни предизвици што ги имаат и деловните партнери. Го следиме договорот и повеќе го третираме како да сме партнери во животот, а loveубовта е дополнителен бонус – вели Ени, инаку студентка, и пренесува британски The Sun.

Ени објаснува дека нејзиното момче и таа го склучиле договорот по своја волја и дека се партнери во тоа. Таа вели дека нивната цел е да се забавуваат живеејќи заедно и ова е нивни начин да го направат тоа.

– Во еден момент сфатив дека Мајкл е се што отсекогаш сум сакала од партнерот. Стигнавме до точка кога брзо сфативме дека имаме слични очекувања едни од други – истакнува Ени.

Двајцата се согласија секој да го изготви свој договор, а потоа се сретнаа и си ги прочитаа своите „барања“ и услови.

Едно од нејзините барања на тие 17 страници е Мајкл „да не ја притиска“ да зборува ако не и се допаѓа приказната.

– Ќе зборувам кога ќе сум подготвен и кога ќе ми кажат, а не по секоја цена. Тоа е нешто што го напишав во договорот “, откри Ани.

Една од ставките што ги внесоа во врска со „договорот за врска“ е дека тие не пристапуваат кон решавање на проблемот со меѓусебно обвинување и повредување, туку со барање начин да го поправат.

– Ние не ги третираме проблемите како некој од нас да е виновен за проблемот, туку се обидуваме да го решиме заедно – вели Ени.

Двојката ужива во среќна врска и верува дека другите треба да ги земат предвид сопствените „услови и желби” за да помогнат во превентивно спречување на емоционален конфликт.

Ени вели дека имаат договор за ажурирање на „документот“ на секои шест месеци, а на годишнината од врската, тие имаат договор да анализираат што направиле добро, и што друго може да се подобри во нивната.

Евротип
SNBROKER
To Top