Новости

Занимливости

Улична уметност инспирирана од корона вирусот

Во светот веќе е голем тренд оваа улична мода, но можеби е лошо да се изразиме така. За жал, актуелната ситуација со пандемијата е новата инспирација на многу уметници ширум светот, кој очигледно се трудат преку нивната уметност да допрат до народот кој конечно треба да ја сфати ситуацијата сериозно.

Боли и пороцесот на истребување на ова зло некако се пролонгира секогаш кога ќе си помислиме дека е готово и дека е крај на пандемијата. Кога ќе биди? Постои ли? Колку се заслужни докторите за нашето здравје… Овие прашања се инспирација за овие уметнички дела, а за што станува збор, не би должеле. Погледндте ги фотографиите и ќе ви стане јасно…

GOLD
To Top