Новости

Занимливости

Уметност изработена на необичен начин

Уметноста не познава граници.

Најпознатите писатели ги запишале своите маестрални концепти за нивните бестцелери на обични салфетки во таверни, на улица, на необични места. Сликарите пак, може да создадат уметничко дело на било каков предмет, а овој пат, нивните цртежи ги уловивме направени над стакло од шишиња.

Освен нив, креативците, оние кои милуваат да се ,,занимаваат” изработувајќи скулптури, инспиративните души и оние на кои во крвта им е да создаваат, или едноставно оние најталентираните, измислиле свој начин на изразување. И можеби немале ресури за да создадат грандиозно светско чудо или некое архитектонско достигнување се разбира во вистинска големина, но сепак тие го искористиле нивниот порив да создаваат и направиле минијатурни бајковити куќарки на кои ние навистина им се восхитивме. Pinterest e феноменален истражувач. Тоа е река од идеи што не престанува да тече, а нашето око, ги улови токму овие креации.

GOLD
To Top