Новости

Занимливости

10 Факти што му се случуваат на нашиот мозок, а воопшто не сме свесни за нив

  1. Доколку станете премногу блиски со некој, неговиот глас ќе го слушате додека ја читате неговата порака.
  2.  Сте знаеле ли дека несредена и хаотична просторија, може да го спречи делувањето на креативноста.
  3. Последната личност на која ќе се сетите пред да заспиете и да ги затворите очите, е или причината што ве прави среќна или е оној кој знае да ви нанеси најмногу болка и тага, но ретко се сеќавате на неговиот лик. 
  4. Работите кои не ни се допаѓаат кај другите луѓе, се всушност работите кои не ни се допаѓаат кај нас.
  5. За само 21 ден, можеме да го навиеме нашиот мозок и да бидеме неизмерно среќни, само ако секојдневно му повторуваме три работи за кои сме благодарни што постоиме на овој свет. Би можеле да пробаме нели? Бесплатно е.
  6. Текстот на последната ваша омилена песна, го кажува сето она што вие не можете да го кажете на глас.
  7. Облеката е многу важна за вашето расположение. Таа рефлектира како вие се чувствувате. Облекувајте се убаво и ќе го намалите нивото на стрес и депресија.
  8. Нашиот мозок нема рецептори за болка, така да тој не е способен да почувствува болка.
  9. Алкохолот делува на оние делови на мозокот, кој ве тераат да бидете искрени.
  10. Нашиот ум никогаш не може да го разбери презентот или да го доживее во целост актуелниот момент се додека истиот, не стане спомен.
Евротип
SNBROKER
To Top