Новости

Занимливости

6 Работи кои носат негативна енергија во вашиот дом – Веднаш отстранете ги!

Само мала промена во вашиот дом може да донесе изобилство на позитивна енергија и напредок. Многу често не сме ни свесни дека некои предмети се латентни т.н. „енергетски вампири“ кои буквално можат да ја украдат позитивна енергија и да ви го загрозуваат мирот и хармонијата.

За да владее позитивна енергија во вашиот дом и семејство, ослободете се од следниве 6 работи што создаваат негативна енергија.

1. Искршени чаши и чинии

Експертите на Фенг Шуи тврдат дека искршениот прибор може да донесе или да предизвика само негативна енергија во домот. Подобро би било да купите најевтин комплет на садови отколку да користите скап, но оштетен комплет. Користењето такви прибор може да влијае на вашата кариера или финансии.

2.Валкана облека во аголот на собата

Ова е една од најважните работи за кои предупредуваат експертите за Фенг Шуи. Можеби е најлесно да се фрли нечиста облека на подот во аголот од собата, но треба да знаете дека целата позитивна енергија од домот исчезнува на тоа место. Треба да имаме мал простор каде што ќе чуваме валкани алишта како корпа за алишта.

3. Купови на стари весници, списанија, трудови и книги

Фрлете го весникот во ѓубре веднаш штом го прочитате, советуваат експертите за Фенг Шуи. Ако собирате списанија или книги, чувајте ги на полиците, а не на подот или на аголот од собата. Распрснати низ целиот простор, овие предмети ќе ви донесат само лоша енергија.

4. Чевли пред вратата

Без разлика дали се наредени пред спалната соба или која било друга, овие предмети се вистински енергетски вампири, особено ако се валкани. Орманот за чевли или некое друго место за вашите чевли ќе го исполнат вашиот дом со позитивна енергија наместо негативна.

5. Празни чинии за сол или шеќер

На сите ни се случува понекогаш да останеме без резерви на храна што ги користиме скоро секој ден. Сепак, никогаш не треба да дозволувате тие да бидат целосно празни. Полици со празни садови во кујната влијаат на среќата и хармонијата во семејството.

6. Место за седење или спиење под дрвена геда 

Дрвените греди се еден од омилените елементи на дизајнот што со задоволство и често ги гледаме во домовите. Меѓутоа, ако поставите кревет под овој детал, знаете дека отровните стрели со негативна енергија се насочени кон вас, објаснуваат експертите за Фенг Шуи. Затоа, поместете го каучот или креветот само малку за да не бидете директно под гредата.

GOLD
To Top