Новости

Занимливости

Facebook и Ray – Ban направија паметни очила за сонце

Фејсбук и Реј-Бан ги здружија силите за да ја создадат својата прва генерација паметни очила за сонце наречени „Реј-бан приказни“, кои, покрај тоа што изгледаат елегантно, имаат голем број интересни карактеристики.

Извор: Facebook/Ray – Ban 

Првиот од нив и најинтересниот за нас е можноста за фотографирање и видеа со помош на двојна камера од 5MP. Она што е исто така интересно се малите звучници на секоја страна од кадарот, преку кои можеме да слушаме музика или подкасти, но и да разговараме по телефон.

Извор: Facebook/Ray-Ban

За да ги искористиме сите достапни функционалности, треба да ги поврземе нашите паметни очила за сонце со мобилен уред (има поддршка и за iOS и за Android). Дури и ако се уште не сме се поврзале со паметниот телефон, очилата ќе зачуваат стотици наши слики и десетици видеа во нивната меморија.

Фејсбук исто така ја лансираше апликацијата Facebook View, за оние кои сакаат понатаму да ги обработуваат своите фотографии и видеа и да им додадат неверојатни 3D ефекти. Очилата имаат типични копчиња за нив за овие функции, како што е она со кое се фотографираме и го започнуваме видеото. Тие исто така имаат минијатурна подлога за допир за да ја зголемат и намалат јачината на звукот. Со цел да не се наруши приватноста на другите луѓе и несаканото снимање и фотографирање, секој пат кога ќе ги активираме овие функционалности, LED светлата ќе се вклучат на очилата.

Извор: Facebook/Ray – Ban

Очилата од колекцијата на Ray-Ban Stories ќе се продаваат во три класични дизајни на Ray-Ban, со избор на различни бои на рамки. Тие се исто така компатибилни со очилата за гледање, така што не треба да се грижите ако имате проблеми со видот. Нивниот единствен недостаток е што не се водоотпорни, затоа ви препорачуваме да ги тргнете кога сте изложени на врнежи.

Паметните очила за сонце Ray-Ban Stories се продаваат по минимална цена од 299 долари и се достапни за нарачка ТУКА.

Извор: Design Taxi

Извор на насловна фотографија: Facebook/Ray – Ban

СН Брокер
To Top