Новости

Женски муабети

Како да се справиме со бесот во бракот?

Ако егото ви е разулавено
Дали беснеете кога сте вознемирена? Научете како да ја скротите вашата бунтовност затоа што може да ви создаде сериозни проблеми во врската или бракот.

Кажете му на време на партнерот што да прави, на пример да ви даде простор еден час, а за тоа време префлете го фокусот на некоја активност што ви причинува задоволство-цртање или декорирање на пример. Тоа ќе ве ослободи од отровното поведение и ќе го преиначи во пријатно и заблагодарете се за тоа што партнерот ја „прочитал“ вашата напнатост и едноставно овозможил да помине без посериозни последици. Благодарноста дозволува уште еден простор за непречено комуницирање и подлабоко почитување „ од и кон“ парнерот.

Евротип
SNBROKER
To Top