Новости

Женски муабети

Како да си помогнете ако чувствувате оптовареност од мисли?

Оптоварена со мисли? Дали и вие се чувствувате така?

Мозокот на модерната жена работи со стотици километри на час и во работата со полна пареа заборава како е да се регира во нормални ситуации, од причина што такви ситуации и не постојат. Ако уредувањето на станот претходно претставувало релаксација, денес е опседнатост. Ако разговорите , поточно лесните муабетчиња претходно биле релаксирачки, денес ги оптеретуваат мозочните клетки затоа што веќе немаме контрола што од тоа е вредно за помнење, а што не е.
Како заклучок: „ застанете во место “ барем одвреме на време и уживајте во празните мисли. Во спротивно ќе ги заборавате и најважните моменти. Испразнете ја „чашата“ за повторно да ја наполните со најубавиот животен сок.

GOLD
To Top