Новости

Женски муабети

Пронајдете го своето хоби и никогаш нема да ви биде досадно!

Лек од досадата. Лек од депресијата? Мрза? Тешко и зима? Немате никаква желба, се чувтсвувате мрзоволно, а доколку ништо и не правите, ваквото чувство само се зголемува и ве гони и притиска создавајќи нелагодна тага и депресија.

Знаете ли кој е лекот? Сменете го фокуст. Најдете хоби. Но, не тоа да боде нешто кое само го правите ради реда, ами научете да уживате во она што го птравите. Најпрво откријте што е тоа, а потоа уживајте во работата околу производот, а потоа околу финалниот продукт кој сте го створиле токму вие. Чувтсвото на задоволство од она што сте го направиле, веднаш ќе го потисне незадоволството и мрзоволноста. Ќе ве натера кон некој нов предизвик, а асо тоа побрзо ќе ви помине времето кое го трошите на и онака непотребни лоши мисли кои постепено ќе ги зазборавете.

Предлог од нас, започнете да цртате, творите, пишувате. Доколку не го сакате тоа, дозволете и на новогодишната и божиќна атмосвера да ве освои и креирајте празнични декорации кои ќе го разубават вашиот дом, а тоа што вие сте ги направиле истите, ќе го разубават вашето расположение.

GOLD
To Top