Новости

Женски муабети

Зошто мажите се помалку се додворуваат?

Ако сте дама и барем еднаш сте помислиле на прашањето од насловот, тогаш сте на вистинската адреса. Иако би сакале да биде поинаку, мажите се повеќе се нетрпеливи, па дури и директни. Се разбира, секогаш има исклучоци, но правилото е да чекате за можноста и да ги задоволите вашите потреби, пред да дознаете кога може да се роди нешто повеќе. Секој го избира својот стил на пристап, а мислите меѓу половите, сигурно се разликуваат. Жените се грижат за првата средба и тие сакаат таа да помине пријатно, со цел да се разбуди желбата и евентуалната интимност. Но, дали тоа мажите го знаат или го знаат, но не дека многу се грижат…

Пред да преминеме на можните причини за овој „момент“, сакаме да ви кажеме дека не треба да се менувате поради друга личност и да стапите во врска во која навистина не се гледате како составен дел.

1. Разгалени се

Постојат мажи кои навистина не сакаат да губат време, па така веднаш сакаат да знаат на што се. Овој став одговара на ова време во кое луѓето живеат брзо, а трпеливоста и прекумерната „работа“ околу заведување, не изгледаат примамливо. Со еден збор, таквите мажи не оставаат простор за постепено градење на односи, доколку постои заемен интерес, туку веднаш се откажуваат. Сакаат сега, одма и веднаш, а токму тоа ги прави разгалени.

2. Недостаток на самодоверба

Додворувањето бара верба во себе и познавање на нечии доблести и маани. Секако, дамите ја ценат оваа особина, а самоуверениот маж треба да оди на сè или ништо, што исто така не е секогаш лесно.

3. Залудно трошење време

Повеќето мажи денес не сакаат да трошат време и енергија на нешто што не е сигурно. Бидејќи не е можно секој да „истрае“ во обидот, излегувањето или веднаш прераснува во врска, или ништо.

4. Потенцијален неуспех

Прашањата што можат да се појават кога ќе видат привлечна дама на која сакаат да и пријдат, може да се повторуваат на неодредено време … Стравот си го прави своето и е до одреден степен природен, сепак, понекогаш ја губат можноста за нешто сериозно поради тоа. Затоа, мажите честопати појаснуваат што им паѓа на ум, без премногу двоумење во случај на негативен исход. Дали грешат? Веројатно.

Како и да е, џентлменството како поим одамна е изгубен и побрзо девојките влегуваат во игра и се додворуваат, отколку мажите. И да сакавме да бидеме еднакви, но тоа не значи дека не треба да постоите вие додворувачи!

GOLD
To Top