Новости

Женски муабети

Мудри совети за успешен брак од жените од минатото

Во рапидното општество, брзото и фуриозно време кое го живееме, некаде низ хаосот и обврските кои ни се натрупале, забораваме на основните начела кои ги следат непишаните ,,правила” за успешен живот, успешен брак и семејство. Еве како на тоа гледале жените во минатото и што не советуваат тие. Што според нив значи една мудра жена, сопруга и мајка?

1. Не се карајте со сопругот пред деца. Во спротивно, повеќе нема да ве почитуваат и двајцата ќе го изгубите авторитетот. Резултатот е непочитување и непослушност кон децата.

2. Мажите се повеќе подготвени да помогнат отколку да ги следат наредбите. Само направете го тоа на убав начин да го натерате сопругот да го прави она што вие го сакате.

3. Најголемата вредност е семејниот мир. Чувајте го, бидете во можност да простите и прво да зборувате

4. Не чистете ако сте лошо расположени. Ако не сте во мир со себе, само ќе создадете уште поголем хаос.

5. Не бидете љубоморни за да не го уништите вашето семејство. Ако сопругот ја сака и почитува својата сопруга, тогаш тој никогаш нема да ја изневери.

6. Секогаш подготвувајте вкусна храна и убаво украсете ја. Сопругот не е животно што јаде само што ќе му се сервира.

7. Почитта е главната работа во семејството. Ако постои почит, ќе има љубов која трае вечно.

8. Немојте да бидете мрзеливи да научите нови работи. Само образована мајка може да има паметни и добро воспитани деца.

Евротип
Евротип
To Top