Новости

Женски муабети

Некои предоцна, некои никогаш – 3 важни лекции за љубовта што жените ги учат доцна

Љубовта не заслепува, затоа не успеваме да научиме некои важни лекции за прв пат. Но, животот е премногу краток за постојано да се сопнуваме на ист камен.

Овие три лекции за љубовта многу жени ги учат предоцна, а некои предоцна или можеби никогаш.

1. Не можеш да натераш некој да те сака

Се што можете да направите е да сакате. Сe друго зависи од другата личност. Колку и да се трудите да сакате и да се грижите за друга личност, тоа нема да предизвика исти чувства од другата страна. Поентата е дека можеме да бидеме најдобрата верзија на себе си за да им дадеме на другите максимална причина да не сакаат. Тоа е се што можеме да направиме. Сe останато зависи од нив.

Истото важи и за вас: не треба да сакате некого едноставно затоа што тој ве сака вас. Ова е ваш избор и само ваш!

2. Тој дава љубов како што знае, а не како што очекувате

Секој ги изразува своите чувства на свој начин. Не можете да му кажете никому како да ве сака. Љубовта е одраз на човечката душа. Научете да ја прифатите таква каква што е. Ценете го тоа и бидете благодарна..

3. Безусловната љубов важи не само за другите, туку и за себе

Знаеме да сакаме под одредени услови, знаеме да осудуваме и критикуваме. Но, ако престанеме да го правиме ова, можеме да почувствуваме вистинска љубов. Треба да започнете со себе: научете да се сакате себе си во која било форма, а потоа сакајте ги другите и дозволете да ве сакаат.

Евротип
Евротип
To Top