Новости

Женски муабети

Тие секогаш се борат! – Покорноста, маргинализираноста и потценувањето на жените низ годините на фотографии

„Пет подолу“ за жените, за жал сеуште е е заповедна изрека која сеуште ја слушаме особено на нашиот Балкан. Ќе заврши ли конзервативноста, маргинализираноста и потценуваето кон понежниот пол?

Времето поминува, но фотографиите и илустрациите се оние кои остануваат како мислења од перцепиентите кон ова општество. Сепак, мораме да признаеме дека жените секогаш издвојуваат победа или барем би рекле, престанаа да молчат кон извичникот.

Погледнете ги фотографиите кои зборуваат за оваа приказна.

Евротип
SNBROKER
To Top