Новости

Женски муабети

Треба ли да мислиме на минатото и да го споредуваме со сегашниот момент?!

Треба ли да мислиме на минатото и да го споредуваме со презентот?! Некои спомени едноставно заслужуваат внимание.

Убаво е да се сеќаваме на нив, но дали треба да ги споредуваме со сегашниот момент. Од сегашната перспектива, гледајќи наназад во некој убав момент, можно е да дојде до појава на лутина и бес, а така би станале љубоморни и тоа кон самите себе си. Апро по, не го споредувајте пресентот и можеби моменталните лоши случувања во истиот. Не се прашувајте зошто денес го немате истото убаво чувство како негогаш.

Универзумот секогаш има совршен план за вас и според тоа не треба ни најмалку да се сомневаме во моменталните емоции и случувања.

Потсетувањето на убавите нешта од некогаш, треба да не облагороди и разгали со убави емоции, а не да се оформат нови фрустрирачки мисли кои постојано би се прашувале:,,Зошто денес не е така?!”

Оставете ги работите да течат по природен тек, а новите убави спомени ќе се изградат, затоа што на крајот би требало сите да се огледуваме во мислата:,,Какви ни се мислите, таков ни е животот!”

GOLD
To Top