Новости

Женски муабети

Цитати кои ќе ве потсетат дека живеете во сегашноста, а не во минатото!

Овие рандом цитати, се надеваме дека ќе ви помогнат да ја научите лекцијата, конечно да ги спаковате куферите  и да го оставите минатото зад вас:

* Склучете помирувачки договор со вашето минато, за тоа да не ја расипе вашата иднина!

* Ако го чуваш минатото живо во себе, ќе бидеш мртов човек во твојата сегашност!

* Штом не се бориш за тоа што го сакаш, немој ни да плачеш за тоа што си го изгубил!

* Заборави го минатото и запамети ја лекцијата. Треба да научиш нешто од минатото, а не да го носиш со себе како товар во иднината.

* Прости си себе си и прости им нив. Иако тие не се повеќе дел од твојот живот. Време е за закрепнување!

* Траумата од минатото не е твоја вина, но лекувањето е секогаш твоја одговорност.

Евротип
SNBROKER
To Top