Новости

Женски муабети

14 Работи за љубовта за кои треба да сте свесни после 30-тата

1. Љубовта боли во било каков облик, но не постои послатка болка.
2. Многу пати ќе го изгубите она што го сакате, но на крај љубовта доаѓа во поинаков облик и влегува од вратата од која никогаш не сте очекувале.
3. Најпрво сакајте се себе.
4. Треба да си си оној кој знае да те сака и кога грешиш и кога си луда и лута. Не само кога си убава.
5. Не постојат бајки, иако тоа толку убаво изгледа.


6. Расправијата е дел од страста, а страста е дел од љубовта. Ако таа не постои, нема да постои ни љубовта.
7. Преголема страст е само моментно вљубување кое може лесно да пројде.
8. Не е љубовта само земање.
9. Верувањето во чуда е аитфитот на љубовта. Треба да веруваш за да сакаш. Ако не веруваш, не знаеш што сакаш и не заслужуваш љубов.
10. Споредбата со другите љубовни приказни е нешто што не треба, но и пасивноста и дистанцирањето од другите гледишта е исто толку непотребно.
11. Компромисот е попуштање на едната страна кон другата, а не е наоѓање на заедничко решение, па понекогаш мора да постои компромис и од ваша страна нели?


12. Флертот е нормален, но се си има своја граница.
13. Партнерот е всушност огледало на голем дел од вашиот карактер, чувства и расположение.
14. Посакувањето е едно, сакањето е сосем друго, а вљубувањето е различна професија од нив двете.

Евротип
SNBROKER
To Top