Новости

Живот

Дали сте достигнале сексуална зрелост?

Како би го дефинирале вашиот сексуален живот и вашето место во него? Дали сте се смениле, дали мислите дека повеќе се цените себе, сексуалниот чин? Знаете ли да уживате во него, без разлика дали сте достигнале сексуална зрелост? Одговорите на овие прашања може да се најдат во следните редови.

Не мора да се докажувате во креветот

Еден од јасните знаци дека сте достигнале сексуална мудрост е тоа што веќе нема да морате да се докажувате на партнерот во кревет. Можеби ова се должи на фактот дека вашиот сексуален живот е поврзан со само еден партнер или имате искуство. Понекогаш вашиот однос е бавен, се предавате себеси 100%, а понекогаш тоа е спонтано и го правите на необични места кога страста ќе се разбуди во вас.

Вие го наоѓате она што ви треба само кај еден партнер

Повеќето луѓе почнуваат сериозна врска или брак на крајот од своите 20-ти години, а во нивните 30-ти години веќе имаат стабилен партнер. Желбата да се пробаат нови работи се зголемува, но претпочитате повторно да го откриете својот љубовен живот со лицето до вас.
Невенчаните луѓе ретко би продолжиле да експериментираат со различни партнери. Тие ќе го бараат оној со кого можат да создадат сериозна врска.

Откривате нови работи

Со време и искуство, ќе почнете да се истражувате себе, вашата сексуалност и вашите желби. Значењето на постигнување на сексуална зрелост е дека исто така сакате да го истражите вашиот партнер. Пробувате нови секс позиции преку подобрување на сексуалните вештини преку различни практики, да бидете заинтересирани и да ги почитувате желбите на вашиот партнер.

Подобро комуницирате со вашиот партнер

Се разбира, секој би сакал да ги сподели своите фантазии одеднаш, но ова е вештина што се учи со текот на времето. За да споделите нешто така лично, треба да изградите доверба и љубов со вашиот партнер.

Ако сте во сериозна врска, сигурно знаете како да се возбудите и како да му дадете незаборавно задоволство на вашиот партнер и на вас. Не се срамите од твоето тело, го сакате секој дел од него, љубената го цени и тоа. Зборувате, споделувате, а не сте во брзање да најдете разновидност со мамење.

Го познавате вашето тело

Друг знак дека сте достигнале сексуална зрелост е тоа што можете да уживате во оргазмот во секој полов став. Ова е многу важно, особено во оние моменти кога има само малку време да се радувате со партнерот.

Квалитетот е поважен од квантитетот

Сексот во 30-тите е фантастичен, без разлика дали сте во сериозна врска или не. Многу луѓе кои достигнале сексуална зрелост повеќе не го ценат бројот, туку квалитетот на сексуалните односи и она што го добиваат во кревет.

Ова исто така важи и за сериозни врски. Ако на почетокот на врската имате секс секој ден, по неколку пати, додека не се запознаете себе си, кога сте достигнале сексуална зрелост, вашето дело станува многу повредно.

Знаете дека вашиот сексуален живот ќе има подеми и падови

Друг знак за постигнување на сексуална зрелост е сознанието дека не секогаш сексот ќе биде на ниво, нема секогаш да имате желба, сила да водите љубовта. Мрзливиот секс порано или подоцна ќе стане дел од вашата врска. Од друга страна, ќе имате периоди во кои ќе размислувате само за секс и сакате да се занесете во задоволство во секое време со вашата сакана.

Но, што е најважно, ќе можете да ја споделите причината за недостатокот на желба и да се обидете заедно да ја промените ситуацијата.

Извор: Локално.мк

GOLD
To Top