Новости

Живот

Инженерите сакаат секс, програмерите сакаат љубов… а, што сакаат докторите?

Новите креатори на апликацијата за запознавање луѓе Clover анкетирале 33.000 корисници на возраст меѓу 18 и 60 години и ги прашале што очекуваат од една врска. Се покажало дека докторите и адвокатите најчесто бараат пријателство, додека глумците и инженерите обожуваат краткотрајно флертување.

Доколку сте доктор или инженер, се покажало дека потребен ви е секс без обврска, отколку долга и стабилна врска.

Анкетата покажала дека во зависност од професијата владеат одредени стереотипи кога станува збор за сексуалните желби. Книговодителите, психолозите и медицинските сестри се надеваат дека ќе влезат во долга и стабилна врска.

Фармацевтите, дизајнерите и програмерите исто така бараат долготрајна љубов, а докторите и адвокатите, т.е. оние кои поминале низ долг образовен процес, на прво место бараат пријателство.

Врска без обврска посакуваат и новинарите, полицајците, наставниците, публицистите, научниците, маркетиншките стручњаци и музичарите.

Евротип
SNBROKER
To Top