Новости

Живот

Темната страна на емпатите која луѓето ретко ја гледаат

Емпатите се многу интелигентни луѓе кои имаат посебни способности. Многу луѓе ги гледаат како кршливи, речиси слаби личности, но ова е едно големо недоразбирање.

Емпатите се под силно влијание од енергиите на другите луѓе. Тие имаат способност да ги чувствуваат емоциите на другите и со тоа ја дознаваат нивната намера, лоша или добра. Иако емпатите се мачат со притисокот од нивните емоции и емоциите на другите, тие се далеку од слаби личности.

Емпатите се чувствителни, но на друг начин. Тие имаат голема чувствителност кон телевизијата, радио брановите, па дури и Интернетот. Насилството и емоционалните драми, или пак шокантните сцени со физичка или емоционална болка се неподносливи за емпатите. Тие секогаш го гледаат доброто во луѓето, но имаат и своја мрачна страна – тие имаат посилна одбрана.

За емпатите е речиси невозможно да го избегнат злото во светот, а ова им дава увид во неговото вистинско функционирање. Овој увид ги плаши и ги прави тажни. Тие ја собираат негативната енергија, а ова ги прави секогаш да изгледаат изморени. Емпатите може да ги запостават своите тело и ум за другите луѓе. Тие имаат големо разбирање што навистина им тежи. Штом ќе почнат да се запоставуваат, тие почнуваат да го губат и чувството за себе.

извор: кафепауза.мк

GOLD
To Top