Новости

Астрологија

Астро блиц: Малку познати факти за луѓето родени во август

Бебињата родени во август се или Лавови или Девици според хороскопскиот знак. Лесно ги привлекуваат туѓите симпатии, бидејќи имаат многу цврсти карактерни особини. Сигурно познавате такви личности или можеби вие сте една од нив. Во нивна или во ваша чест, прочитајте ги следниве 10 интересни факти за луѓето кои се родени во август…

1.Тие се лојални, силни и организирани

Лавовите се физички и психички силни, но и многу горделиви и шармантни. Девиците се многу организирани, прецизни, практични и лојални. И тие се шармантни, но на поинаков начин од Лавовите.

2.Тие се родени лидери

Благодарение на нивната харизма и голема самодоверба, луѓето родени во август многу често знаат да се најдат на лидерска позиција.

3.Тие се меѓусебно компатибилни

Сонцето владее со Лавовите, па затоа тие се многу страсни. Девиците, со кои владее Меркур, се одлични во комуникацијата и координацијата. Таквите парови одлично се надополнуваат, бидејќи воспоставуваат една прекрасна рамнотежа во врската.

4.Најмалку се сложуваат со Водолии и Риби

Знакот кој се наоѓа точно спроти вас на тркалото на хороскопските знаци е оној со кого најмалку се сложувате. Така Лавовите и Девиците воопшто не си одговараат со Водолиите и Рибите. Нивните меѓусебни врски можат да бидат вистински предизвик.

5.Тие се многу паметни, но и тврдоглави деца

Лавовите и Девиците се многу паметни уште од мали нозе. Но, поради нивните силни карактери и интелигенција знаат да бидат многу тврдоглави како деца.

6.Често се наоѓаат во центарот на вниманието

Лавовите обожуваат да бидат во центарот на вниманието. Тие се многу креативни и не ги почитуваат правилата. Многу уметници и глумци се родени токму во овој знак. Голем број Лавови работат во забавната индустрија благодарение на нивната харизма.

7.Тие се добри учители

И двата хороскопски знака се добри учители во училницата, но и надвор од неа. Лесно можат да го привлечат вниманието кон себе и таа способност може да им помогне во секоја кариера. Исто така, тие се одлични учители бидејќи имаат природен авторитет.

8.Тие се поврзани со истиот скапоцен камен според датумот на раѓање

Станува збор за оливин, скапоцен камен со зелена боја кој честопати се меша со смарагдот.

9.Тие се меѓусебно поврзани со истиот цвет според датумот на раѓање

Цветот што ги одликува луѓето родени во август е гладиола. Овој цвет е симбол на силата и моралниот интегритет на Лавовите и Девиците.

10.Тие се последни летни бебиња

Август е последниот вистински летен месец, а Лавовите и Девиците се последните летни хороскопски знаци.

 

 

GOLD
To Top