Новости

Астрологија

Астро блиц: 10 карактеристики на типичните Девици

Родени сте помеѓу 23 август и 22 септември – вие сте Девица во хороскоп и ова се знаците кои ве откриваат.

1.Многу сте пребирливи

Барем така луѓето мислат за вас. Вие всушност само многу добро знаете што сакате, а што не.

2.Имате изострено око за забележување на недостатоците кај луѓето и работите околу вас

Не дека сте злобни или строги – вие сте само интуитивни и одлични кога ги користите своите аналитички вештини за пронаоѓање на мааните кај луѓето и проблемите во разните ситуации. Но, мора да бидете внимателни – немојте да ги истакнувате недостатоците премногу брзо, дајте им малку време и на другите да ги забележат.

3.Вие сте многу, многу организирани… со еден исклучок

Девицата е позната како „чиста Кита“, но заедничко за сите е тоа што имаат едно место, без разлика дали материјално како плакарот или во вид на лоша навика, каде што се сосема хаотични.

4.Неизлечливи перфекционисти

Скоро совршено не е доволно добро за вас. Вие сте неуморни, амбициозни и многу самокритични и поради тоа може далеку да отидете и многу да постигнете.

5.Но понекогаш премногу ги комплицирате работите

Според вашето убедување, правењето на работите како што треба значи правење на работите на одреден начин. Но, поради тоа може да се ограничите себеси повеќе одошто е неопходно. Девиците мора да работат напорно за да излезат од рутината.

6.Имате навика да ја одрекувате висината

Бидејќи сè мора да биде добро за Девицата, понекогаш тие лажат дури и кога не е. Поради ова на вашите родители и пријателите често им е тешко да сфатат кога нешто не е во ред со вас.

7.Вие сте реалисти

Секој мечтае, но веројатно никој толку малку како Девицата. Вие многу повеќе од другите ги цените вашите секојдневни, вистински животни искуства наместо да сонувате за нешта кои никогаш не можат да се случат.

8.Луѓето бараат совети од вас

Вашиот реализам ви овозможува да давате здраворазумни, понекогаш дури и мрачни совети. Можете да им пристапите на нештата од објективна перспектива, што е многу драгоцено и ретко.

9.… што понекогаш може да ви удри во глава

Девиците може да станат премногу контролирачки, но тоа не е со лоша намера, тие знаат дека се добри во решавање проблеми, па затоа тоа сакаат да го искористат за сè. Но, пријателите на Девицата може да гледаат поинаку на ова.

10.Многу сте свесни за вашето тело и здравје

За Девиците се вели дека се подлабоко поврзани со своите тела од останатите луѓе. Без разлика дали страсно ќе се посветат на вежбање или правилна исхрана, или пак дури ќе развијат блага хипохондрија, Девиците се едноставно длабоко заинтересирани за човечкото тело.

GOLD
To Top