Новости

Автомобили

ВИДЕО: Создавањето на лимузината на Путин – од скица до реалност

Министерството за индустрија и трговија на Русија објави видео во кое е прикажано како се прави претседателската лимузина Aurus. Тоа е прво видео од дизајнот и сите фази од создавањето на Aurus Senat Limusine, развиена како дел од проектот Кортеж.

Лимузината беше премиерно претставена во текот на инаугурацијата на претседателот Владимир Путин, пролетта 2018 година.

 

GOLD
To Top