Новости

Автомобили

Во Женева ќе се казнува за возење пребучен автомобил

Политичари во Женева планираат да воведат казни за возачи на пребучни автомобили кои полицијата ќе ги „лови“ на радари за бучава, објави германското списание Аутобилд.

Женевското градско собрание има намера до средината на оваа година да прогласи обврзно ниво на бучава на автомобилите, камиони и мотори.

Активисти повикуваат градските власти да ограничат бучава на 80 децибели, што е колку и ниво на бучава од машина за перење алишта. И неколку други градови се борат против преголемата бучава во сообраќајот, но тоа го прават со ограничување на брзината.

GOLD
To Top