Новости

Автомобили

Луѓето најмалку веруваат во политичари и продавачите на автомобили

“На кого најмногу му верувате”, беше прашањето во анкетата спроведена од страна на уредниците на американскиот магазин “Reader’s Digest”

Оваа анкета, направена во десетте најразвиени земји во светот, земала 5.000 луѓе како примерок.

Испитаниците од САД, Англија и Германија наведуваат дека најмногу доверба имаат во пожарникарите (97 проценти) и медицинските сестри (96 проценти).

На дното се продавачите на автомобили (16 проценти), а за нивна утеха, најлошо поминаа политичарите. Само шест проценти од испитаниците им веруваат на политичарите.

denar.mk

GOLD
To Top