Новости

Автомобили

Македонец дизајнира модели на Мерцедес Бенц

За шест години работа зад името на Славче Таневски стојат потписите за моделите: ” Mercedes –  Benz ” GLC Coupe и “Mercedes – Benz ”  Concept EQA.

Тој студираше индустриски дизајн на Машинскиот Факултет во Скопје, но животот му се променил кога ги продолжил студиите во Германија и со упорност и работа, сега е дизајнер за автомобилскиот гигант.

Славче за SNS Macedonian зборува за дизајнерската работа но и за предизвиците и промените кои не очекуваат во иднина во автомобилската индустрија.

GOLD
To Top