Новости

Автомобили

Побарувачката за најскапиот SUV во светот е огромна

Понудата на германскиот пазар почнува од околу 315.000 евра, а на испорака се чека неколку месеци.

Минатата година Rolls-Royce ја заврши си рекордни бројки или испорака на преку 4.100 возила, а меѓу нив значајна улога има и првиот супер-луксузен SUV модел.

Rolls-Royce Cullinan e факт и иако многумина го сметаат за недоволно благороден, продажните резултати се одлични.

Ова е уште еден производ кој потврдува дека понекогаш цената не е важна, односно високите цени и ексклузивноста можат да го зголемат успехот. Како што пишува Automotive News Europe, работа добиле дополнителни 200 вработени, така што вкупно околу 2000 работат на задоволување на апетитите на многу клиенти. Британската фабрика моментално работи со 100% капацитет, а листата на клиенти само се зголемува. Точно дека оваа листа на чекање не е ниту близу до оние во здравствената заштита, но ова е далеку „посериозна“ работа бидејќи тука чекаат и оние кои можат да платат сè. А ако уплатат сега, автомобилот нема да им биде испорачан пред август.

Во Rolls-Royce задоволно тријат раце, бидејќи, покрај големата заработка, во моментов го прошируваат и своето присуство. Повеќе од половина од клиентите на Cullinan по прв пат купуваат Rolls-Royce, а меѓу нив има се повеќе млади луѓе и, се разбира, жени.

 

 

 

 

 

 

 

 

Извор: додајгас

GOLD
To Top