Новости

Автомобили

Audi ќе издаде 12 електрични возила до 2025-та

„Audi“ ја објави својата намера да објави 12 нови електрични автомобили до 2025-та година, што, во однос на количеството и времето, одговара на ветувањата на „BMW“. Да, баварскиот бренд планира да додаде уште 13 електрифицирани модели во својата серија на автомобили.

„Mercedes-Benz“, за возврат, неодамна најави дека ќе пушти само 10 нови електрични возила, но во рок до 2020-та година. Значи не е тешко да си ги објасниме законитостите во однесувањето на водечките производители на автомобили во денешно време.

Од друга страна, светското законодавство и понатаму е сериозно во однос на производителите на автомобили.

Тоа е оптоварено со заложба за намалување на количеството на емитувањето на штетни гасови. Решавање на проблемот може да бидат електричните автомобили.

Никој не се грижи да признае дека причината е вкоренета во законодавството. Ова не ги спречува производителите, како „Audi“, да тврдат дека новите електрични автомобили ќе се појават поради зголемениот интерес на купувачите.

Евротип
SNBROKER
To Top