Новости

Мода и убавина

(Видео+фото) Кој остави најголем впечаток на годинешната Мет гала?

Темата оваа година на екстравагантната модна вечер Мет Гала  која се одржува во првиот понеделник во мај беше Camp: Notes on Fashion („Кемп: Белешки за модата“).

Зборот кемп произлегува од францускиот se camper, што значи упадлив, пренагласен начин. Постојат и други идеи од каде потекнува зборот кемп, а во 20 век влегува во Оксфордскиот речник кој го дефинира како пренагласен, извештачен, феминизиран, хомосексуален.

Погледнете како изгледаа дел од најпознатите личности на црвениот тепих на годинешната Мет Гала.

GOLD
To Top