Новости

Мода и убавина

Војнички панталони – сега и некогаш!

Многу добро знаеме дека порано се следеле далеку построги правила штом станува збор за модата и реализирање и комбинирање на модниот аутфит. Строго се прателе класичните правила и поради нивната дефинираност, модните тогашни љубители и креативци, навистина не можеле да излезат од тие стереотипи и да се изразат. Најискрено сочуствуваме со нив и денес воочуваме едно големо Благодарам кон отворените граници и перцепции кои се ослободени, возбудливи и многу далеку од строги.

Тоа се случуваше и со модниот дезен или војничкиот принт кој и тоа како бил строг. Се знаело кој и каде го носи и неговата униформираност и тоа како му забранувала на жените макар и да помислат како би изгледал тој на нив. Денес е баш обратното и рушејќи го клишето, овие модни блогерки ќе ни докажат дека војничкиот принт или дезен, може да изгледа класично и елегантно доколку е убаво скоцкан и искомбиниран.

GOLD
To Top