Новости

Мода и убавина

Оризова маска за поубав тен

Убавиците од  Истокот ја кријат тајната на порцеланскиот тен. Оризот го содржи витаминот Е  и ланолната киселина  кои  ја анимираат  синтезата на колагенот.

Во содржината на маската од ориз  има  три  лажици  ориз, една лажица млеко и една лажица мед. Оризот епретходно сварен и водата во која што се вари се додава во  наведените состојки и се промешува со млакото млеко. Маската се нанесува на сува и чиста кожа и се остава да се исуши. Се отстранува со водата од варениот ориз.

Овие достапни состојки ќе го вратат сјајот на Вашииот тен.

GOLD
To Top