Новости

Мода и убавина

Совети за убава и негувана кожа – како да ги сопреме брчките?

Дали некогаш сте запознале жена што има лице без брчки и во однос на тоа сте и ги определиле годините, но со еден поглед на нејзините раце сте увиделе сте згрешиле во проценката/ повеќето од нас, без разлика што дланките, вратот и деколтето се највоочливете показатели на годините, најголема нега им посветуваме на лицето а вратот, дланките и деколтето  ги забораваме. Еве неколку совети како да изгледате секогаш млади и што е можно повеќе да ги спречите брчките:

1.За вратот употребувајте хидратантни кремови и гелови што содржат пептиди и ја затегаат кожата, како и  материи што поттикнуваат создавање колаген-квасец и пченичен протеин.

2.За деколтето употребувајте призводи што содржат материи за затегнување на кожата и за спречување на опуштање-со ши путер и витамин Е.

3.За рацете од голема важност е употреба на секојдневен крем за раце против стареење на кожата и редовен пилинг со кој се острануваат мртвите клетки и  овозможување на на продирање на хранливите состојки.

Допуштете си ги малите -големи минути  на нега и бидете убави и секој дел од вашето ЈАС ќе ја прераскажува приказната за една убава и негувана жена со совршен изглед.

Евротип
Евротип
To Top