Новости

Мода и убавина

Што ви стои повеќе, кратка или долга коса? Погледнете како да откриете?

Кратката коса го обожува овалното лице, а додека пак долгата коса се вклопува кај дамите со т.н. квадратен облик. Дали некогаш сте се запрашале како можете да бидете сигурни што вам би ви одговарало повеќе – кратка или долга фризура? Британскиот фризер Џон Фиреа од Color Wow дизајнираше правило што одговара на ова прашање.

Според него трикот е во слдното. Се што ви треба е пенкало. Ставете го под увото вертикално надолу и поставете обична пенкало под брадата хоризонтално. Ако растојанието меѓу увото и брадата е поголема од 5,7 сантиметри, изгледа дека вам повеќе ви прилега подолга коса. Ако растојанието помеѓу овие две точки е помало од 5,7 сантиметри, вие сте одличен кандидат за кратка коса. Пробајте и одлучете дали би го испочитувале правилото од „5,7 сантиметри“?

Во продолжение, погледнете како им стојат и двата типови на фризури на некои од славните дами?

GOLD
To Top